esc_attr_e('Preloader','quomodo')
aap

Het allereerste woord dat ik leerde schrijven was aap. Mijn oppas leerde het mij toen ik vijf jaar was. Apetrots was ik, dat ik al een woord kon schrijven! Toen ik in de eerste klas kwam, mocht ik van de juf ‘aap’ op het bord schrijven. Dus ik ging met de tong uit de mond (schat ik zo in) aan de slag. Helaas had ik toen de letters verkeerd om zodat mijn werkje waarschijnlijk meer op Cyrillisch handschrift leek, maar: het begin was gemaakt. Het ging me daarna al snel beter af.

Op de havo ging ik meehelpen in de redactie van de schoolkrant, de Kemphaan. Samen met klasgenoten maakten we nog met geknipte en geplakte papieren kopij een blad voor onze schoolgenoten. Ik interviewde met een vriendinnetje Herman Pieter de Boer, een toen nog bekende schrijver. En ook het jaarboek van onze school was tot drie keer toe mede van mijn hand. Het zat er dus al vroeg in, dat schrijf- en redactiewerk!

Schrijven, dat doe ik inmiddels al jaren beroepsmatig en het blijft leuk. Ik vind het zo gaaf om allerlei bedrijven te leren kennen, te zien wat mensen doen en daar iets moois over te maken! Maar wat ik nog veel leuker vind: andere mensen ook leren schrijven! En weet je waar ik dan apetrots op ben? Als mijn deelnemers schrijven dankzij mijn trainingen weer makkelijker en leuker vinden!