Schrijven op B1 niveau

Je hoort het steeds vaker: als je tekst voor iedereen begrijpelijk moet zijn, schrijf hem dan op B1 niveau. Voor overheden is het zelfs verplicht. Maar wat is dat? En hoe doe je dat?

B1 is een taalniveau volgens een internationale standaard voor het leren van vreemde talen. B1 teksten zijn begrijpelijk voor het gros van de mensen. In B1 teksten zie je korte zinnen, geen moeilijke woorden, geen vaktaal en geen lijdende vormen. Deze teksten komen jammer genoeg wel erg staccato over. De kunst is om jouw B1 tekst toch klantvriendelijk te houden. En dat kan!

Kort maar krachtig

We gaan in één dagdeel aan de slag met allerlei voorbeelden en oefeningen. Daarbij staan jouw eigen brieven, mails of brochures centraal. Je leert hoe je jouw lezerspubliek kunt herkennen en je krijgt allerlei tips en handvatten om je teksten begrijpelijker en eenvoudiger te maken. Na deze training is schrijven voor jou gemakkelijker en leuker!

Op maat

Voor een in company training zorg ik dat de oefenstof helemaal op jouw organisatie gericht is. Ik zoek passende voorbeelden en we richten ons helemaal op jullie doelgroep. Zo heeft de training nog meer effect.

Online

Deze training kun je ook online volgen. We werken vrijwel hetzelfde als in een ‘normale’ training. Online kunnen maximaal 5 mensen per sessie meedoen zodat ik goed kan volgen of iedereen de aangeboden lesstof nog meekrijgt.

Training schrijven op B1 niveau

Reactie van een deelnemer aan de in company training bij het UAF:

“Ik denk dat het voor iedereen een goede eye opener is. Ik dacht dat ik taalkundig wel aardig uit de voeten kon maar betrapte mezelf toch op een aantal dingen.”

Reactie van een deelneemster aan de in company training bij Ennatuurlijk:

“Ik vond de training van afgelopen woensdag erg leuk en leerzaam! Veel tips gehad waar ik zowel op mijn werk als privé veel aan heb. We laten nu elkaar onze e-mails lezen volgens “nieuwe stijl” en verbeteren elkaar.”

Wil je meer weten? Bel of mail voor meer informatie en prijzen!


Waarom wachten? Meld je meteen aan!

Eerstvolgende training:

Maandag 9 november 19.00 – 22.00 uur (online)

Donderdag 12 november 9.00 – 12.00 uur (online)