esc_attr_e('Preloader','quomodo')
Home|Schrijftrainingen|Schrijven op B1 niveau

Schrijven op B1 niveau

Dat kan ook klantvriendelijk!

Je hoort het steeds vaker: als je tekst voor iedereen begrijpelijk moet zijn, schrijf hem dan op B1 niveau. Voor overheden is het zelfs verplicht. Maar wat is dat, B1 schrijven? En hoe doe je dat?

B1 is een taalniveau volgens een internationale standaard voor het leren van vreemde talen. B1 teksten zijn begrijpelijk voor het gros van de mensen. In B1 teksten zie je korte zinnen, geen moeilijke woorden, geen vaktaal en geen lijdende vormen. Deze teksten komen jammer genoeg wel erg staccato over. De kunst is om jouw B1 tekst toch klantvriendelijk te houden. En dat kan!

Uitgebreid

We gaan in twee dagdelen aan de slag met allerlei voorbeelden en oefeningen. Daarbij staan jouw eigen brieven, mails of brochures centraal. Je leert hoe je jouw lezerspubliek kunt herkennen en je krijgt allerlei tips en handvatten. Je krijgt huiswerk mee en we gaan diep in op alle mogelijke manieren om een tekst begrijpelijker te maken. Na deze training is schrijven voor jou gemakkelijker en leuker!

Je kunt er ook voor kiezen om de korte training te volgen. Dan leer je de basis van eenvoudig schrijven in één dagdeel. Deze korte training kun je ook als herhaling inzetten.

Na de training weet jij:

  • manieren om voor het schrijven al eventuele vragen van de ontvanger in te schatten
  • hoe je jouw taalgebruik aan kunt passen aan de ontvanger
  • hoe je snel een inleiding kunt maken
  • welke woorden en uitdrukkingen je beter kunt vermijden
  • welke woorden je lezer juist helpen
  • waarom tussenkopjes handig zijn
  • hoe je regels kunt stellen zonder te ‘moeten’ of te ‘dienen’
  • hoe je jouw teksten netjes afsluit
  • en dat schrijven makkelijker is dan je vaak denkt!

Op maat

Voor een in company training zorg ik dat de oefenstof helemaal op jouw organisatie gericht is. Ik zoek passende voorbeelden en we richten ons helemaal op jullie doelgroep. Zo heeft de training nog meer effect. We kijken ook hoe we zorgen dat de deelnemers alert blijven en eenvoudig blijven schrijven.

Online B1 schrijven

Deze training kun je ook online volgen. We werken vrijwel hetzelfde als in een ‘normale’ training. Online kunnen maximaal 5 mensen per sessie meedoen zodat ik goed kan volgen of iedereen de aangeboden lesstof nog meekrijgt.

B1 training

Reactie van een deelnemer aan de in company training bij het UAF:

“Ik denk dat het voor iedereen een goede eye opener is. Ik dacht dat ik taalkundig wel aardig uit de voeten kon maar betrapte mezelf toch op een aantal dingen.”

Reactie van een deelneemster aan de in company training bij Ennatuurlijk:

“Ik vond de training van afgelopen woensdag erg leuk en leerzaam! Veel tips gehad waar ik zowel op mijn werk als privé veel aan heb. We laten nu elkaar onze e-mails lezen volgens “nieuwe stijl” en verbeteren elkaar.”

Wil je meer weten? Bel of mail voor meer informatie en prijzen!


Waarom wachten? Meld jouw organisatie meteen aan!

Vraag naar de voorwaarden en prijzen voor een in-company training op maat voor jouw organisatie.

Open inschrijving:

Dinsdag 5 maart van 9.00 tot 12,30 via House of IT (korte versie)

Maandag 18 maart van 9.00 tot 17.00 uur via House of IT

Vrijdag 29 maart van 9.00 tot 12.30 uur via House of IT (korte versie)