esc_attr_e('Preloader','quomodo')
Home|Taal en tekst|Corona, crisis en kans

Corona, crisis en kans

online schrijftraining

Corona en alle maatregelen er omheen, iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. De meeste mensen die ik ken, merken de gevolgen in hun werk of voor hun bedrijf. Vrijwel iedereen heeft er op de een of andere manier last van.

Verdrietig

Vorige week kreeg ik van een hele fijne klant een nare vraag: kon ik naar zijn mail kijken? Hij moest zijn werknemers melden dat het niet goed met het bedrijf gaat en dat hij ondersteuning heeft gevraagd om hen door te kunnen betalen. Zo’n mail doet me echt verdriet, zeker als je weet dat dit bedrijf altijd hard werkt en alles doet voor tevreden klanten. Ze werken ondertussen toch maar hard verder aan de ontwikkeling en promotie van het bedrijf. Ik hoop zo dat ze deze crisis overleven!

De een zijn dood…

De eerste profiteurs melden zich ook al aan. Vorige week kreeg ik een mail waarin ik kant en klare posters aangeboden kreeg om mensen de regels duidelijk te maken. Ik vond ze nog niet zo heel goedkoop, dus ze maken lekker gebruik van mensen die nu ineens alles anders moeten doen. Ik heb ze maar niets terug gemaild maar ik kreeg er wel zin in.

Inspiratie

Inspiratie is er gelukkig ook volop. Er komen allerlei mooie nieuwe woorden bij zoals coronacriminelen. Dat is toch een prachtig woord! Compleet met alliteratie en je kunt je er van alles bij voorstellen. ‘Eenzaamheidsvirus’, die gaat de Dikke Van Dale ook halen, vermoed ik. En je ziet de mooiste initiatieven voorbij komen: Iedere dag zie je wel een serenade, een spandoek of iets anders liefs voorbij komen. De post heeft eindelijk weer werk want iedereen begint elkaar weer een papieren kaart te sturen.

Van de nood een deugd

Allerlei ondernemers maken nu van de nood een deugd. Ze maken eindelijk tijd om eens goed na te denken over hun bedrijf, over hun website en over hun ruimte. Heel wat mensen gaan verbouwen, schilderen of hun website aanpassen. Want als je even geen zaken kunt doen of productie kunt draaien, heb je de tijd om je website bij te werken of een strategie uit te denken voor als het straks weer mag: gewoon je werk doen.

Videobellen

Wat vinden jullie trouwens van videovergaderen? Ik moest er heel erg aan wennen. Door alle technische gereut duurt een vergadering die normaal een half uur kost, nu ineens drie keer zo lang! En dat is NIET overdreven. Ik vind het verder wel grappig om mensen thuis te zien. De één met baby die ook gezellig meebabbelt, de ander met een hangpuber op de bank in de achtergrond: heel amusant.

Online trainen

Afgelopen week heb ik getest of ik met videobellen ook mijn training kan geven. Kan ik dan nog wel in de gaten houden of mijn deelnemers het snappen? Welke oefeningen werken nog en wat loopt er minder? Hoeveel mensen kan ik dan bedienen met 1 sessie? Het lukte wonderwel! Na wat opstartproblemen, verliep de training vrij soepel. Af en toe kwam er een huisgenoot of de pup van een deelnemer even kijken, maar dat was eigenlijk wel gezellig. Dus ik hoef me niet meer te laten beperken door thuisisolatie: ik kan mensen gewoon blijven helpen met mijn trainingen!

online schrijftraining
En als één van de deelnemers zo iets moois stuurt na afloop, dan ben je erg blij!