esc_attr_e('Preloader','quomodo')
Home|Taal en tekst|Afwezigheidsmelding

Afwezigheidsmelding

afwezigheidsmelding

Wanneer je deze blog leest, zit ik heerlijk te genieten van mijn welverdiende vakantie. Dat hoop ik tenminste. Het kan ook zijn dat ik in de regen in een veel te kleine stacaravan zit te huilen, maar daar gaan we nu nog maar niet van uit.

Maar de eerste zin van deze column doet je vast denken aan de vele afwezigheidsmeldingen die je nu voor de neus krijgt als arme, toch die zomer door werkende collega of vraagsteller. Die afwezigheidsmelding bestaat altijd uit een aantal vaste elementen die ik hier met je doorneem omdat ze mij blijven verbazen.

Dank u voor uw mail?

Als eerste moet je als afwezige ineens bedanken voor een mail. Ik snap niet zo goed waarom, want de meeste mails betekenen werk. Ze kunnen mij beter bedanken dat ik die mail wil lezen!

Ten tweede word je geacht als afwezige te melden waarom je er niet bent om je mail meteen te beantwoorden. Het is zaak om de lezer niet al te jaloers te maken, al stellen langdurig zieken ook vaak zo’n melding in.

Als derde meldt de afwezige altijd wat er met jouw mail gebeurt. Soms heb je pech: ‘Uw mail wordt niet doorgestuurd’. Dat wil eigenlijk zeggen: ‘ik heb niks geregeld met collega’s, zoek het maar lekker uit.’

Ten vierde geeft de afwezige een alternatief. Je wordt verwezen naar een mailadres van een arme drommel die wel aan het werk is.

Tip om rustig op te starten

Tot slot is het wel zo netjes om te melden wanneer je weer fris en fruitig achter je bureau zit om die mail te beantwoorden. Tip voor mensen die rustig willen opstarten: maak dat in jouw automatisch antwoord een dag later dan je daadwerkelijke eerste dag. Dat geeft je de tijd om eerst alle reclame, spam en verlopen mails weg te gooien. Ik wens iedereen een fijne vakantie en een rustige eerste werkdag!