Schrijven op B1 niveau

Je hoort het steeds vaker: als je tekst voor iedereen begrijpelijk moet zijn, schrijf hem dan op B1 niveau. Maar wat is dat? En hoe doe je dat?

B1 is een taalniveau volgens een internationale standaard voor het leren van vreemde talen. B1 teksten zijn begrijpelijk voor het gros van de mensen. In B1 teksten zie je korte zinnen, geen moeilijke woorden, geen vaktaal en geen lijdende vormen. Deze teksten komen jammer genoeg wel erg staccato over. De kunst is om jouw B1 tekst toch klantvriendelijk te houden. En dat kan!

We gaan in één dagdeel aan de slag met allerlei voorbeelden en oefeningen. Daarbij staan jouw eigen brieven, mails of brochures centraal. Je leert hoe je jouw lezerspubliek kunt herkennen en je krijgt allerlei tips en handvatten om je teksten begrijpelijker en eenvoudiger te maken. Na deze training is schrijven voor jou gemakkelijker en leuker!

Deze training kun je ook in company volgen.

Training schrijven op B1 niveau

Reactie van een deelneemster aan de in company training bij Ennatuurlijk:

“Ik vond de training van afgelopen woensdag erg leuk en leerzaam! Veel tips gehad waar ik zowel op mijn werk als privé veel aan heb. We laten nu elkaar onze e-mails lezen volgens “nieuwe stijl” en verbeteren elkaar.”

Wil je meer weten? Bel of mail voor meer informatie en prijzen!